MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Да почиваме в България!

. . . . . . . . . .
Адрес: България, Камчия

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" се намира на 25 км южно от гр. Варна в една от най-живописните части на българското черноморско крайбрежие - устието на река Камчия, непосредствено до природния резерват под защитата на Юнеско, сред лонгозна гора, непосредственно на плажната ивица. Капацитетът на комплекса позволява тук да почиват, да се учат, да се занимават със спорт и творчество повече от 25 хиляди гости годишно. 

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" се състои от:


Хотелски комплекс "Лонгоз"
Детски оздравителен лагер "Радуга"
Детски оздравителен лагер "Черноморски"
Лечебно-диагностичен и балнеологичен център "Здравец"
Вилно селище "Пирин"
Учебно-възпитателен център "Юрий Гагарин"
Спортен комплекс "Камчия"

Хотелски комплекс "Лонгоз" е първата база на СОК "Камчия". Сега е с капацитет 400 легла (158 стаи и 3 апартамента). На разположение на почиващите са:
- ресторантите "Лонгоз" и "Панорама";

- многофункционален Атриум за повеждане на концерти, творчески срещи, танцови вечери, изложби;
- спортен център с покрит басейн, фитнес зала, маси за тенис и СПА център със сауна и джакузи;
- интернет център;
- магазин за сувенири и лоби-бар;
- конферентни зали "София" и "Москва" за провеждане на кръгли маси, конференции и др.
- 3 многофункционални зали за обучение;
- красива паркова зона с ботаническа градина и много места за отдих.



Детски оздравителен лагер "Радуга" представлява голям комплекс, състоящ се от хотелска част за 600 деца и около 100 ръководители, киноконцертна зала и обществен център. Общественият център предоставя отлични условия за културна, кръжочна, спортна, музикална и танцова подготовка на децата. За тях работят:
- Учебни стаи, оборудвани с необходимата техника и мултимедиа,
- Интернет клуб,
- Компютърни зали

- Библиотека и читалня
- Медиатека
- Клуб "Земята и хората" с богата колекция кристали и минерали
- Музикален салон
- Зала за танци с голяма огледална стена
- Зали за боулинг и билярд
- Спортен център със зала за фитнес, маси за тенис и медицински кабинет
В обществената зона се намира също така киноконцертната зала за 600 зрители оборудвана с модерна озвучителна и осветителна техника за провеждане на концерти, фестивали, прожекции на филми и др.
В парковото пространство около комплекса се разполагат игрище за мини-голф, игрище за футбол, баскетбол, волейбол и бадминтон и ботаническа градина

 


Детски оздравителен лагер "Черноморски" се състои от четири хотелски блока, Кино-концертна зала и Обществен център, които са свързани помежду си чрез два двуетажни прехода, а имат и топла връзка с Учебно-възпитателния център "Юрий Гагарин". Хотелският корпус е предназначен за 600 деца и 100 ръководители. 

В Обществения център има библиотека с медиатека, интернет клуб, музикален салон, танцова зала, кабинети и зали за извънкласна работа, фитнес зала, медицински пункт, заседателна зала.
Кино-концертната зала разполага с 600 места и е оборудвана със съвременна озвучителна и осветителна техника и апаратура. В лагера има построени игрища за баскетбол, волейбол, футбол и стрийтбол. Децата могат да ползват мобилна музикална апаратура, спортен инвентар и други пособия.


Лечебно-диагностичен и балнеологичен център "Здравец" предлага медико-диагностични и лечебни дейности за първична и специализирана доболнична медицинска помощ, широка гама от клинични, биохимични и функционални изследвания, както и почти всички методи на физикалната медицина за рехабилитация и възстановяване. В него се провежда образна диагностика, ранна диагностика на опорно-двигателния апарат, лекуване на очен и ушен нерв и др. Предлага богати възможности за физиотерапия и рехабилитация: електролечение, светолечение, инхалации, топлотерапия - лекуване с парафин и лечебна кал, водолечение - подводен масаж, перлени вани и контрастен душ, криотерапия и др.


Вилно селище "Пирин" е с капацитет за 250 човека. Вилно селище "Пирин" се състои от триетажен хотел и 11 двуетажни вили. Всяка вила се състои от шест или осем студиа. В парка на вилното селище има открит басейн със зона за релаксация и летен бар, детски площадки, зали за игри, кътове за отдих и развлечение. Вилно селище "Пирин" е перфектна база за провеждане на спортни смени, тренировки и състезания, фестивали и други спортно-масови мероприятия.


Учебно-възпитателен център "Юрий Гагарин" се състои от училище, цифров планетариум, авиокосмически център с музейна сбирка, радио и телевизионно студии, Музей на славянската култура.
Това е едно истинско "Училище на бъдещето" за иновации в областта на образованието и методиките за работа с деца, а също така в база за подготовка на кадри. Той обединява в едно цяло извънкласни дейности, училище и детски лагер.
Конструктивно Учебно-възпитателния център се състои от три зони:
- Образователна зона - учебни кабинети, лаборатории, голям физкултурен салон;
- Учебно-образователен блок, включващ лекционни зали, специализирани кабинети и зали за техническо и художествено творчество, клуб "Природолюбител", клуб "Човек-Земя-Космос";
- Административен център, включващ заседателна зала, лекарски кабинет, зала за занятия по психология, издателски център и пресцентър.

Спортен комплекс "Камчия" предоставя отлични възможности за практикуване на различни видове спорт и тренировки за посетители от всички възрастови групи, с различна степен на подготовка - от начинаещи до майстори на спорта. Характеристиките на сградата и спортните съоръжения отговарят на олимпийските стандарти и предоставят широки възможности за провеждане на спортни мероприятия и тренировки.
Спортния комплекс се състои от две части и включва три функционално обособени зони:
- Първото тяло включва покрит плувен басейн с олимпийски размери, с кули за водни скокове и поддържащите го технически помещения. Създадени са условия за практикуване на всички видове водни спортове.
- Втората част включва лекоатлетична писта и мултифункционално поле, което в зависимост от положената настилка се превръща в ледена пързалка за хокей на лед и фигурно пързаляне, игрище за волейбол, баскетбол, тенис или хандбал. На няколко етажа са разположени специализирани помещения за тренировки, зала за тенис на маса, за спортна гимнастика, тежка атлетика, медицински кабинети и лаборатории, бюфет, сауна, съблекални и т.н.
- Третата част на спортния комплекс е открита и се състои от игрище за футбол и две универсални игрища за баскетбол и волейбол..

 


Летния амфитеатър предоставя 2000 зрителски места. Оборудван е с най-модерна техника за провеждане на международни фестивали, форуми, културни и образователни програми, концерти. Той се намира на самия морски бряг, а зад сцената му се вижда морския хоризонт. Пред сцената са направени зрелищни фонтани, които променят цвета си и силата си в зависимост от музиката и придават на събитията особена тържественост и неповторимост.

Летен културен център "Хамбарите" е построен в български битов стил. "Хамбарите" са чудесно място за провеждане на фолклорни вечери, мастер-класове по български народни танци и българска национална кухня, панаири на занаятите.

© 2001 — 2024 | All rights reserved | created by format.bg