MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Бургас Хотели
Бургас Хотели 1 Бургас Хотели 2 Бургас Хотели 3 Бургас Хотели 4 Бургас Хотели 5 Бургас Хотели 6

Бургас

Бургас е втори по големина пристанищен град и четвърти по брой неселение (210 хиляди жители) в България. По тези места с множество минерални извори още през далечните тракийски времена са възникнали малки селища. С построяването на железопътната линия и пристанището в края на 19 век и началото на 20 век започнало бурното развитие на града като индустриален и промишлен център.

Четъри сладководни езера, намиращи се в континенталната част на града, образуват най-големия резерват в България на водни и блатни видове разстения и животни. Тук се наброяват повече от 170 видове птици. На територията на бургаските езера се намира и известния резерват „Пода”.На Мандренското езеро живеят разни видове птици (ибиси, гларуси). В соленото езеро Вада летуват и пеликани. По специални екомаршрути може да се наблюдава живота на птиците в естествената им среда.

Културния живот в Бургас е богат и разнообразен. Ежегодно в града се провеждат множество фестивали и празници като „Международен фолклорен фестивал”, международна поп и джаз среща „Бургас и морето”, международен театрален фестивал „Театър в куфар”, петдневка на класическа немска и австрийска музика.

Достойни за внимание са археологическите и етнографски музеи, а също така и художественната галерия.

Каталог обекти в курорта

© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg