MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Константин и Елена

Константин и Елена Хотели
Константин и Елена Хотели 1 Константин и Елена Хотели 2 Константин и Елена Хотели 3 Константин и Елена Хотели 4 Константин и Елена Хотели 5 Константин и Елена Хотели 6
Св.Св. Константин и Елена

Курортът Св.Cв.Константин и Елена е наречен така в чест на намиращия се тук мъжки манастир, съществуващ и действащ макар и в силно съкратен вид и досега. Манастирът е посветен на първия римски император приел христия.нството и неговата майка, посетила светата земя и намерила светия кръст.
Св. Константин е най-стария черноморски курорт в България. Той се намира на 8 км. северно от Варна. От варненското летище до курорта се стига за около 20 минути.
Плажът на Св.Константин е във вид на няколко неголеми пясъчни заливчета.
Срещу хотел „Чайка“ до кораба-ресторант „Cириус“ на плажа има минерален хипертермален сероводороден извор. Недостатък на минералната вода за събиращите се около извора туристи е нейният не особенно приятен „лековит“ мирис, достойнство —  безспорното благоприятно въздействие върху косата, кожата, нервната система и организма като цяло. С минерална вода са запълнени и повечето открити басейни на територията на комплекса.
Курортния живот на Св.Константин е лишен от суматоха, характерна, например за Златни пясъци. Всичко тук изглежда спокойно, благоприлично и навява мисли за балнеологични процедури. С една дума, курортът е старомоден и с традиции.
Вечер почиващите се разхождат по централната пешеходна алея и демонстрират здрав вид и прекрасно разположение на духа, което желаем и на вас. Заповядайте!

Каталог обекти в курорта

MICE (Конференции, Семинари, Корпоративни мероприятия)

© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg