MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Копаоник

Копаоник Хотели
Копаоник Хотели 1 Копаоник Хотели 2 Копаоник Хотели 3 Копаоник Хотели 4 Копаоник Хотели 5 Копаоник Хотели 6

Капаоник

 

Планинският масив Копаоник се намира в Централна Сърбия на 290 км южно от Белград и на 350 километра от София. Планината Копаоник е позната още и като Сребърна планина заради средновековните сребърни рудници намирали се по югозападните склонове откъм река Ибър. Най-високият връх е Панчичев връх (2017 м.). Високата част на Копаоник е плато обособено в резерват. В националния парк се намира най-известния ски-курорт на Сърбия включващ много хотели със ски писти и съоръжения. Около Копаоник са разположени едни от най-известните балнеолечебни и СПА центрове в Сърбия: Врънячка баня, Матаруска баня, Сиаринска баня, Йошаничка баня, Луковска баня и Куршумлийска баня.

Благодарение на уникалния си субалпийски микроклимат, прекрасните ски-писти, както и развитата съвременна туристическа инфраструктура, Копаоник е получил голямо признание в света като предпочитано място за отдих през зимния сезон. Снежната покривка във високите части се задържа от ноември до май, което благоприятства развитието на зимните ски спортове.

В ски курорт Копаоник на надморска височина от 1650 – 2017 м действат 24 оборудвани писти за спускане от всички нива на трудност - от начинаещи до професионалисти (включително 4 специални писти за деца). Общата дължина на всички писти е около 70 км. Дължината на най-дългата писта е 3,5 километра. Тук се провеждат международни състезания по ски алпийски дисциплини. За любителите на вечерното каране на ски е отворена осветената писта за спускане „Мало езеро“.
До отличните ски писти туристите могат да стигнат, възползвайки се от 21 лифта, в това число 4 лифта за деца. Тяхната обща дължина е 18 000 м. Освен специализирани ски писти за практикуване на сноуборд, бързо спускане и слалом, Копаоник разполага и със сноуборд-парк Snow Park, където се организират многобройни състезания на национално и международно ниво, както и ледена пързалка в рамките на комплекса.

Хотелската база на Копаоник напълно отговаря на славата му на известен ски-курорт в Европа. Хотелите са модерни, разполагат с всички условия за комфортно настаняване и позволяват да бъдат удовлетворени всички вкусове и желания на любителите на зимната ски почивка.

Басейни и спортни зали, ресторанти с национална и европейска кухня, дискотеки, барове и нощни клубове позволяват на всеки да намери по нещо за себе си. За децата се предлагат множество атракции и развлечения.

Копаоник предлага на туристите и широка екскурзионна програма. В непосредствена близост до курорта се намира един от най-известните национални паркове в Европа. Тук можете да видите растения и животни, които отдавна са изчезнали в по-цивилизованите райони на континента. Копаоник е и древен славянски център и център на християнската култура. Интересни за посещение са древните храмове и манастири, разположени в този район, в това число и включения в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство манастир в Студеница с основател Св. Стефан Първовенчани – древният манастир Жича.

Прекрасните условия и възможности правят курорта Копаоник предпочитан за семейна ски ваканция в Сърбия.

 

Копаоник отзиви за хотели

Копаоник отзиви за хотели

Каталог обекти в курорта

© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg