MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

СПА на море Хотели
СПА на море Хотели 1 СПА на море Хотели 2 СПА на море Хотели 3 СПА на море Хотели 4 СПА на море Хотели 5 СПА на море Хотели 6

България е страна богата на лечебни минерални извори. По брой и разнообразие на термални находища България се нарежда на второ място в Европа.
Досега са открити и проучени над 600 минерални извора, от които над 80% са с лечебни свойства и имат температура на водата от 20 до 101 °С. Българските минерални води са с разнообразен химически състав, минерализация, газове и микроорганизми.
Някой от тези ценни природни ресурси се намират в курорти на брега на Черно море. Изобилието от топли минерални извори, лечебна лиманна кал и луга, в съчетание с благоприятния морски климат и красивите природни пейзажи правят българското Черноморие изключително подходящо за лечение, възстановяване и SPA почивка през цялата година. За целта са изградени множество балнеологични лечебни центрове и хотели, които предлагат пълна гама SPA процедури и терапии, както и специализирани оздравителни програми на високо ниво. В тях висококвалифициран персонал прилага всички известни лечебни и рехабилитационни и релаксиращи процедури – калотерапия, хромотерапия, таласотерапия, ароматерапия, масажи и др. Такива SPA курорти на българското черноморско крайбрежие са Поморие, Св. Св. Константин и Елена, Слънчев ден, Албена и Бургас.

Поморие е морски център на медицинския туризъм и един от най-известните морските курорти с лечебна кал. Поморие притежава уникална природа, което го прави привлекателно място за целогодишен отдих и лечение на различни заболявания. Градът е основан през VІ век пр. Хр. край соленото езеро наричано още от древните траки "свещено" заради лечебните му качества. Доказано е, че според своите качества поморийската лиманна лечебна кал, извлечена от соленото езеро, е сред най-добрите в света. Тя е природен продукт, формиран от органични и неорганични съединения с участието на различни химични, биологични и микробиологични процеси в Поморийското лиманно езеро. Лечебните фактори оказват специфично действие върху организма предимно по нервно-рефлекторен път. Под въздействието на лечебните кални процедури настъпва значително активиране на метаболитните процеси, има изключителна сила при заболявания на горните дихателни пътища, както и активни противовъзпалителни свойства.

Бургаски минерални бани е един от най-древните български балнеологични курорти. Разположен е на 15 км северозападно от втория по големина черноморски град - Бургас,  на 31 м надморска височина. Под името Акве калиде, а по-късно – Термополис, този голям балнеологичен център процъфтявал с векове. Наличието на минерални извори и специфичния морски климат обуславят благоприятното въздействие на предлаганите тук голям набор от оздравителни мероприятия - външно балнеолечение във вани и басейни, питейно лечение с минерална вода, други балнео-хидротерапевтични процедури - лечебни газови вани, вани с билкови екстракти и медикаменти, лечебни душове, калолечение и парафино-лечение, лечебна гимнастика (вкл. и подводна), различни форми на кинезитерапия, механотерапия, лечебен масаж, подводен душов масаж, трудотерапия, електро-светлолечение, слънце-въздушни бани и плуване, спортно-лечебни занимания, теренно-лечебни процедури, диетолечение, медикаментозна терапия и др.

Курорт Албена е на разстояние 21 км от град Варна. Разположен е по протежение на широка плажна ивица, дълга пет километра, в непосредствена близост до природен резерват лонгозна гора Балтата, на долината на река Батова. Курортът е предпочитан заради съчетанието на просторен плаж от фин златист пясък, плитко крайбрежно дъно, свеж морски въздух, спокойствие и минерални води. Минералната вода в курорта е с температура 30 °С, леко минерализирана, хидрокарбонатна, с магнезий, калций. Тук се добива и лиманна кал, съдържаща биологически активни вещества, биогенни стимулатори, микроелементи - йод, мед, стронций, молибден и манган. В програмата на SPA и балнеолечебен център ‘‘Медика Албена‘‘се предлагат различни процедури, а капацитетът му позволява да се извършват до 1000 процедури на ден.

Курортният комплекс Слънчев ден се намира на 10 км североизточно от град Варна, до курорта Св. Св. Константин и Елена в природен парк. Близостта на
парка и специфичният морски бриз го правят идеално място за отдих и почивка. Курортът е носител също на международната еко-награда „Син флаг” за няколко поредни години. Съчетанието на кристално чиста вода, златист пясък и минерални извори позволява възстановяването и пълноценната почивка. Слънчев ден разполага с два модерни SPA центъра, в които се предлага голям набор медицински и козметични процедури – калолечение, рефлексотерапия, лазерна и ароматерапия, солариум, сауна, фитнес и др. Има открит и закрит плувен басейн с минерална вода.

Св. Св. Константин и Елена се намира на 9 км североизточно от Варна и на 10 км от кк Златни пясъци. Той е най-старият български морски курорт (1908 г.), възникнал около едноименния манастир. Курортът е известен с уникалното съчетание на море, чист въздух и много зеленина. В района има много минерални извори с лечебни свойства, басейни с топла минерална вода, балнеологични комплекси и др. На разположение са множество първокласни хотели, предлагащи различни оздравителни и възстановяващи процедури.

Курортите по българското Черноморие предлагат отлични възможности за лечебен и SPA туризъм, който привлича туристи от цял свят.

Каталог обекти в курорта

© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg