MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Бургаски минерални бани

Бургаски минерални бани Хотели
Бургаски минерални бани Хотели 1 Бургаски минерални бани Хотели 2 Бургаски минерални бани Хотели 3 Бургаски минерални бани Хотели 4 Бургаски минерални бани Хотели 5 Бургаски минерални бани Хотели 6
Бургаски минерални бани

Бургаски минерални бани е един от най-древните балнеологични курорти в България. Курортът е разположен  на 15 км северозападно от град Бургас, на 31м надморската височина.

Климатът на курорт Бургаски минерални бани е крайморски с континентално влияние. Лятото е горещо, а  зимата мека. Средногодишната температура на въздуха е около 12,4 градуса по Целзий. Облачността и относителната влажност на въздуха са умерени, валежите - слаби, слънчевото греене - значително (над 2000 часа годишно). Тези климатични характеристики благоприятстват провеждането на балнео и климатолечение и профилактика целогодишно.

Лечебните свойства на минералните извори в района на Бургаски минерални бани са известни от дълбока древност. В миналото на това място е съществувало тракийско селище - светилище на Трите нимфи, покровителки на лечебните извори. По-късно, в началото на II век, е основан нов град от римския император Траян -  Аква Калиде - Термополис. По това време е изградена императорската баня, която е съществувала и се е ползвала в продължение на векове от римляни, византийци, българи и османци.

Минералната вода от изворите в района на Бургаски минерални бани се характеризира като гореща (41 градуса по Целзий), слабоминерализирана, хлоридно-хидрокарбонатно-натриева, силициева, флуорна, с висока алкална реакция и общ дебит 36 л/сек. Минералната вода е бистра, без цвят и мирис, мека, с отлични питейно-вкусови качества.

Показания за лечение:
- заболявания на опорно-двигателния апарат
- заболявания на периферната нервна система

Добре се повлияват и хронични гинекологични заболявания, безплодие, хронични гастрити, бъбречно-каменна болест, хронични пиелонефрити и  подагра.

Освен за профилактика и лечение на посочените заболявания, курорт Бургаски минерални бани се препоръчва и за здрави хора с цел закаляване и общо укрепване на организма, превенция срещу простудно-инфекциозни заболявания и за повишаване на физическата и психическата издържливост.
Бургаски минерални бани отзиви за хотели

Бургаски минерални бани отзиви за хотели

Каталог обекти в курорта

© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg