MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Девин Хотели
Девин Хотели 1 Девин Хотели 2 Девин Хотели 3 Девин Хотели 4 Девин Хотели 5 Девин Хотели 6
Девин

Разположение
Град Девин е разположен в центъра на планинския масив Средни Родопи, в долината на река Въча, на височина 684 метра над морското равнище. Девин се намира на 220 км от София, на 100 км от Пловдив и на 35 км от курортния комплекс Пампорово.

Климат
Климатът е умерено-континентален с влияние на южни въздушни маси – тук зимата е мека, а лятото прохлатно. Има 285 слънчеви дни в годината. Средната температура през януари е - 1,5 ˚ С, средногодишната за региона е 11 ˚ С.

Девинската минерална вода
Девин е известен с чудотворните свойства на минералната си вода. Температурата в различните извори е от 37 до 42° С. Минералните води тук са открити чрез дълбок сондаж. Заради свойствата си тукашната вода е особено подходяща за питейно балнеолечение при бъбречно-урологични и стомашно-чревни заболявания. При външно прилагане девинската вода понижава артериалното налягане, лекува болки в ставите и подобрява функционалното им състояние. По своите свойства девинската вода е хипертермална, без цвят и мирис, със слаба минерализация и киселинност, съдържа натриев хидрокарбонат и флуор.
Минералната вода от Беденските извори е подходяща за лечение на различни заболявания на опорно-двигателния апарат и сърдечно-съдовата система, а също и за лечение на заболявания на нервната система.

Околностите на Девин
В района се намират уникални природни забележителности – водопадът “Струилски дол”, Триградското ждрело, множество пещери. От Девин можете да се отправите към архитектурния резерват и етнографски музей в местността Широка лъка.

Показания за лечение:
• Заболявания на опорно-двигателния апарат (ревматоиден артрит, заболявания на ставите, деформираща артроза, деформираща спондилоартроза, остеопороза, болки в гръбнака, посттравматични заболявания: състояния след счупвания, постоперативни състояния); 
• Гинекологични и урологични заболявания; 
• Неврологични и сърдечно-съдови заболявания (хипертония); 
• Нарушен метаболизъм. 

Методи за лечение: водолечение, калолечение, физиотерапия, кинезитерапия, питейно балнеолечение.

Противопоказания: открита форма на туберкулоза, злокачествени заболявания, психични заболявания, инфекциозни заболявания, бременност.

Каталог обекти в курорта

© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg