MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Кюстендил Хотели
Кюстендил Хотели 1 Кюстендил Хотели 2 Кюстендил Хотели 3 Кюстендил Хотели 4 Кюстендил Хотели 5 Кюстендил Хотели 6

Кюстендил

Курортът Кюстендил е разположен в южната част на едноименна котловина в подножието на Осоговската планина. Средната му надморска височина е 510 м.при атмосферно налягане 715 мм.
Историята на град Кюстендил датира отпреди 25 века. Древното му име Пауталия се свързва с тракийската дума «поте» (извор) и означава «Град на извори». Под римска власт градът е бил в продължение на 4 века като гарнизон и голям балнеолечебен център. В турско време селището е било балнеологичен курорт с множество хамами.
Климатът на курорта е мек, умерено-континентален, с елементи на преходно-средиземноморски. Средната годишна температура е около 10,6° С. Лятото е продължително и топло, зимата — сравнително кратка и не много студена. Есента е по-топла от пролетта.
Валежите са умерени — средногодишно около 650 мм. Курортът е доста слънчев, с умерена облачност и мъгливост. Влажността на въздуха е умерена до слаба. Ветровитостта е слаба.
Природните лечебни ресурси са главно балнеологични и климатични. Минералните извори са най-ценното богатство на града. Лечебните свойства на водата се дължат главно на голямото съдържание на сулфидни елементи и на сероводорода. Водата е бистра, безцветна, със слаб мирис на сероводород. Характеризира се като хипертермална, хидрокарбонатно-сулфатно-натриева, сулфидна, флуорна и силициева.
Поради благоприятните си климатични особености курортът се посещава и работи целогодишно. Показания за лечение в Кюстендил са дегенеративни ставни заболявания, заболявания на периферната нервна система, гинекологични заболявания.

Кюстендил отзиви за хотели

Каталог обекти в курорта

© 2001 — 2022 | All rights reserved | created by format.bg