MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Павел Баня Хотели
Павел Баня Хотели 1 Павел Баня Хотели 2 Павел Баня Хотели 3 Павел Баня Хотели 4 Павел Баня Хотели 5 Павел Баня Хотели 6
Павел баня

Павел баня е е балнеолечебен курорт с национално и международно значение. Град Павел баня се намира в в централната част на България, в близост до град Казанлък  (22 км), на 185 км от град София. Разположен е в Казанлъшката котловина, между Стара планина и Средна гора, на 400 м. надморска височина.

Климатът на Павел баня се характеризира като умерено-континентален. Средногодишната температура на въздуха е около 10,8°С.  Лятото е умерено топло, зимата е мека с  малко снеговалежи. Тези климатични характеристики на курорта създават условия за целогодишното му използване.

Районът на Павел баня е изключително богат на минерални извори - общо 9 хидротермални източници. Минералната вода на Павел баня се характеризира като хипертермална, слабоминерализирана, радонова, хидро-карбонатно-натриева, флуорна, силициева, с леко изразена алкална реакция. Температурата на минералната вода от изворите в Павел баня се движи между 25 и 61,4 градуса по Целзий.  Седем от изворите са с температура над 50 градуса. Лечебното въздействие на минералната вода се проявява в три насоки: топлинно, механично и химично.

Минералната вода на Павел баня се отличава с микробиологична чистота и много добри вкусови качества - използва се за пиене, но само след лекарско предписание. Като лечебна натурална минерална вода, съдържаща флуорид се бутилира и се препоръчва за кариесна профилактика.

Курортът Павел баня е утвърден, като оздравително рехабилитационен център за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, ортопедо-травматологични, увреди на централната и периферната нервна система.
С най-висока ефективност в рехабилитацията са вертебралните заболявания /дискови хернии, увреди на междупрешления диск, радикулопатии, спондиололистеза, спондилартроза и др./, след травматични увреди, бавно заздравяващи костни фрактури, както и след оперативни интервенции на гръбначния мозък.
Отличен резултатът се постига при лечение на възпалителни заболявания на периферната нервна система /неврити, плексити, невралгии/, както и при някой хронични геникологични заболявания.

Павел Баня отзиви за хотели

Каталог обекти в курорта

© 2001 — 2022 | All rights reserved | created by format.bg