MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . . . . . .
Адрес: България, с. Медово
„Шато Медово” е етнографски комплекс построен на площ от 10 дка.Разположен е в границите на с.Медово, намиращо се на 12 км .западно от кк. Сл.бряг, на 12 км. от гр.Поморие и на 24 км. от гр.Бургас.
В комплекса гостите могат да посетят хотелска част, ресторант, магазини, представящи характерни възрожденски занаяти и винен магазин.
Китната „Улица на занаятите“, на която всеки турист може да се докосне до следните занаяти:
ВИНЕН ТУРИЗЪМ
Магазин за вина, откъдето гостите могат да закупят вино, ракия и бренди и дегустационна зала, в която по атрактивен начин се провеждат дегустации на вина и ракии, произведени във винарните в с.Хан Крум, гр.Преслав, с.Росеново и гр.Стамболийски от собствени лозови масиви.
ДОМАШНО ТЪКАЧЕСТВО
В своята многовековна история българския народ е създал огромно богатство от тъкани и носии. Материалите са вълна, лен, коноп и коприна.
БАКЪРДЖИЙСКА РАБОТИЛНИЦА
Тук майсторът изработва различни декоративни пана, накити, украшения-талисмани, икони, тави, кафеници/джезвета/, котленици за греяна ракия, кани, чаши, сервизи и дребна бижутерия.
КОЖАРО-КОЖУХАРСКА РАБОТИЛНИЦА
В работилницата се шие на машина, която е на 140 години.Тук се изработват различни домашни пантофи, чехли, шапки, чанти, табакери, колани , дребни кожени сувенири и др
ШЕКЕРДЖИЙСКА РАБОТИЛНИЦА
Едни от първите захарни изделия в България са БАЛСУДЖУК,ПЕСТИЛ ОТ СИНИ СЛИВИ,БЯЛО СЛАДКО И РАХАТ ЛОКУМ. Тук се изработватват освен изброените лакомства: захарни петлета и цветчета, различни видове халви, сусамки, захарни плочки, сечена мента, домашни сладка и др.
КУЮМЖИЙСКА РАБОТИЛНИЦА
От традиционните накити най-интересен е сокаят/сокай/ - женски накит за глава. В работилницата се изработват пафти и чапрази, сребърни колани и гривни, колиета, пръстени, обеци, табакери и др.
ГРЪНЧАРСТВО-КЕРАМИКА
Тук са показани всички техники на украса , характерни за българската керамика. Всички изделия могат да се ползват не само за украса, но и за сервиране и приготвяне на храна.
КАФЕНЕ
В българската история кафенетата са играли значителна обществено – политическа и културно – просветна роля. И сега кафенето е място за отмора, за срещи и раздумка на чаша ароматно „турско” кафе приготвено на пясък и чаша бяло сладко. В кафенето се предлагат алкохол, безалкохолни напитки, студен и горещ чай и др.
© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg