MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . . . . . .
Адрес: България, гр. Велико Търново
Популярният като "музей на восъчните фигури", мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ се намира в град Велико Търново в близост до историческия хълм Царевец, в сърцето на столицата на Втората българска държава. Тук на площ от 870 кв.м чрез скулптури и стенописи са представени исторически личности и паметни събития от периода на Второто българско царство. Гостите на града могат да се запознаят с живота на различните социални слоеве в средновековното българско общество – духовенство, владетели, болярска и войнска прослойка, занаятчии.

Посетителите имат възможност да се срещнат с богатата история на Търновград - символ на духовна мощ, царственост и войнска слава. Автор на идеята за представяне на исторически личности е скулптoрът Борис Борисов, а центърът съдържа 29 скулптурни фигури. Гостите добиват реалистична представа за исторически сцени от българското средновековие, свързани с величието на Търновград.

Посетителите могат да видят фигурите на най-великите царе от славното минало на България: цар Калоян и цар Иван Асен II. Една от най-впечатляващите сцени представя пленяването на Балдуин Фландърски от цар Калоян.

Мултимедийният посетителски център е изграден като част от проекта “Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура в община Велико Търново”. От откриването си до настоящия момент е посетен от над 97 хиляди български и чуждестранни туристи. Във връзка със силния интерес към центъра се предвижда разширяването му на около 1000 квадратни метра и обогатяването с нови скулптури и сцени.
© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg