MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . . . . . .
Адрес: България, с. Коларово
Винарска изба Castra Rubra се намира в с. Коларово, на 12 км от гр. Харманли, която е най-новата изба на известната марка „Телиш“. Климатът е умереноконтинентален. Районът се характеризира с горещо сухо лято с топли нощи. Мека и топла зима. Без пролетни измръзвания и слани. Почвата е песъчлива, песъчливо-глинеста, на места глинесто-варовикова.

Името на избата идва от разкритата наблизо крепост Кастра Рубра (Червената Крепост), датираща от ранновизантийския период. Крепоста била пътна станция, където отдъхвали и нощували, ползващите друга историческа забележителност Виа Диагоналис – пътят, който свързвал Рим  и Константинопол.

Винарската изба Кастра Рубра разполага с най-съвременна и модерна база, където се създават отлични вина от близо 18 сорта грозде. Освен всичко тя е едно архитектурно бижу, изработена е от камък и дърво, в пълна хармония с околната среда. Има зала за ферментация, изби за съхраняване в специални бъчви, зала за отлежаване на вината в бутилки. Посетителите се канят в две помещения: стая за гости и дегустационна зала, където опитният екип на винарната запознава туристите с технологиите на отглеждане и предлагат дегустация на подбрани вина.

Но истински уникални, стилни и с превъзходен вкус са създаваните тук вина, сътворени с помощта и консултацията на световноизвестния френски енолог Мишел Ролан. Почти всички те са прецизен купаж между сортовете мерло, каберне совиньон, рубин и мавруд. Съотношението, разбира се, се пази в тайна, но в основата на всички има винаги мерло.   
© 2001 — 2022 | All rights reserved | created by format.bg