MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . . . . . .
Адрес: България, гр. Сопот
Винарската изба на Chateau Copsa се намира в Подбалканския район, в известната Розова долина, близо до гр.Сопот, на около 1 час от гр. Пловдив. Изградена през 2005 година, тя е една от малкото фамилни изби в България. Архитектурата й изцяло издържана в стил на замък от ранното Средновековие, с овални кули в четирите края на основната сграда.

Климатът в района е характерен за подножието на същинската Средна гора, хладен планински, което го прави много подходящ за охлаждане на гроздето преди ферментация, както и за самия процес на ферментация. Всичко това дава възможност да се постигне висока концентрация на аромати при изработваните вина. 

Единствено в района на винарската изба вирее и се отглежда уникалния за България сорт червен мискет. Освен него лозовите масиви са засадени и Мускат отонел, Шардоне, Мерло и Каберне Совиньон. 

Производството и бутилирането на виното се извършват в гр. Клисура. Капацитетът на избата е 320 000 литра, като средно годишно се произвеждат около 300 000 бутилки с марката  Chateau Copsa.

Във винарска изба Chateau Copsa се предлагат различни видове дегустация, храната в ресторанта към избата се приготвя пред очите на посетителите и според техните предпочитания.
© 2001 — 2019 | All rights reserved | created by format.bg