MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . . . . . .
Адрес: България, с. Мезек
Katarzyna Estate се намира в най-южната част на България, на 2 км от с. Мезек и на около 7 км от Свиленград. Местността е хълмиста, много живописна и все още прелестно дива. По хълмовете и в деретата растат типичните за района пирамидални тополи, нискорасъл дъб и габър, а долината на р. Марица е обрасла с гъсти върбови гори.

Почвата е песъчлива и камениста, по тази причина една от основните земеделски култури, които се отглеждат тук е гроздето.

Климатът е умереноконтинентален с добре изразено средиземноморско влияние. Не маловажен е фактът, че през региона преминава своеобразен въздушен коридор, оформен от Сакар планина и Източните Родопи.
Климатът е мек с топло лято и мека зима, сравнително малки годишни амплитуди, с топла и продължителна есен.

Katarzyna Estate има 5500 дка собствени лозови масиви. Сортовете вина, които се отглеждат тук са съобразени климатичните особености на региона и вида на почвата: Мерло, Каберне совинъон, Сира, Каберне фран, Малбек, Темпранийо, Карменер, Мавруд, Шардоне, Совинъон блан, Семийон, Вионие, Мускат отонел и Траминер.

При отглеждането на лозята се използват различни лозарски практики като зелена резитба, промушване и привързване на литораслите, отстраняване на част от листната маса и зелен гроздобер.

Разположена само на няколко часа път от космополитния Истанбул и от слънчевите плажове на Гърция, Katarzyna Estate успешно съчетава насладата от разходките в лозята, дегустирането на забалежителни вина, както и посещението на многобройните културни паметници, с които регионът е известен.

Впечатляващият ресторант на Katarzyna Estate, подходящ за провеждането на събития от различно естество, очаква всички гости на имението. На много места в избата стенописи изобразяват срещата на Дионисиевите и Елевзинските мистерии с тракийските им корени.

Katarzyna Estate е реален мост между виното и изкуството, вдъхновение за всеки, който е усетил уханието на лозовите масиви и е отпил от винените еликсири на избата.
© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg