MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . . . . . .
Адрес: България, с. Старосел
Винарска изба „Старосел” е изградена през 2005 година и разположена в комплекс за винен туризъм "Старосел", в подножието на най-големия тракийски култов център. Намира се в централната част на община Хисар, под южните склонове на Средна гора. Надморската височина на района е около 300 м.
 
Климатът се характеризира с преходен характер, който през различните години има или субтропичното влияние на Средиземноморието, или средноевропейско континентално влияние. Зимата е топла и мека, заради въздушните маси, които идват от юг. Почвата е червена глинеста и канелено горска, богата на активни карбонати, с отличен механичен състав, изключително подходяща за отглеждане на червени сортове грозде като Мерло, каберне Совиньон и Сира.

Годишният капацитет на преработка е от около 1000 тона грозде и работи по уникална за България технология на производство, със специална техника за ферментация и селекция на гроздето.

Винарска изба „Старосел” предлага винен тур и дегустация в уникалния храм на виното или храмът на бог Дионис, както го наричат тук. Той наподобява ротонда, където посетителите имат възможността да се потопят в една отдавна отминала епоха, да се насладят на възстановка на тракийски ритуали и на спектакли със сюжети от древността, отпивайки вино от земята на траките.

В избата се предлагат няколко вида винени турове, спектакли, има възможност да се организират изнесени сватбени ритуали.
© 2001 — 2022 | All rights reserved | created by format.bg