MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . . . .
Адрес: България, с. Хърсово
Винарска изба Вила Мелник се намира на около 7 км южно от най-малкия град в България - Мелник, в Югозападна България, на границата с Гърция.  Районът се характеризира с преходно-средиземноморски климат, с минимум валежи през лятото и максимум валежи през зимата. Характеризира се с песъчлива почва, богата на минерали, идеални за развитието на лозарство и винопроизводство.

Винарската изба „Вила Мелник“ разполага с 30 хектара собствени лозя, които се намират по склоновете на Мелнишката река. Част от тях са в землището на с. Виногради, а другата в местността около с.Хърсово. На името на селото е регистрирано вино с контролирано наименование за произход.

Във винарната се произвеждат вина от най-добрите местни и класически сортове: червени – ранна мелнишка лоза и широка мелнишка лоза, руен, мавруд, мерло, сира, пино ноар и бели вина – шардоне, совиньон блан тамянка.

През 2012 завърши изграждането на новата и модерна винарна на избата, с капацитет за преработка на около 250 тона грозде. Модерно оборудваната винарна е вкопана в пясъчен хълм, което осигурява гравитачно движение на винения поток, както и отлични условия за отлежаване и съхранение на виното.

Винарска изба Вила Мелник създава къси серии висококачествени елитни вина под марките AplauZ, Bergule, Family tradition, Melnik. Вината са наградени с редица национални и международни отличия. Водещ енолог е Румяна Стоилова, завършила своето обучение в Бордо, Франция. Вила Мелник е отворена за посещения всеки ден. 

През пролетта на 2013 год. в експлоатация и като обект на винен туризъм към вила Мелник отворя врати и нова, модерна винарна с капацитет около 250 т грозде, предназначено за висококачествени вина и намираща се сред лозята в местността Бели брег в с. Хърсово.
© 2001 — 2023 | All rights reserved | created by format.bg