MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . . . .
Адрес: България, с. Устина
Винена изба „Вила Юстина“ е разположена на 26 километра от гр. Пловдив, в покрайнините на Родопската Яка в село Устина. Мястото е избрано неслучайно, това е регионът с най-стара винена история. Описван още от Херодот с легенди за антични ритуали на местните траки и тяхното вино. Предполага се, че на територията около село Устина се е намирала и древната тракийска столица Бесапара. Траките са били известни производители на вино, още преди 5000 години те пренасят на територията на Балканите първите лози. Според Омир, най-тежкото и ароматно вино е идвало именно от Тракия.
Избата „Вила Юстина“ е създадена през 2006 година, разполага със 250 декара собствени лозя, със сортове Совиньон блан, Шардоне, Коломбар, Траминер, Алиготе, Пино ноар, Мерло и Каберне фран.
Районът е с умерено-континентален климат, с глинести почви, подходящи най-вече за отглеждане на червени вина. Избата има капацитет за обработване на 300 тона собствено грозде, с подземни помещения за отлежаване и стареене, побиращи около 600 бъчви.
Вила Юстина разполага с дегустационна зала, за 50 души. 1/3 от дъбовите бъчви се подменят ежегодно, като за разнообразие от качество те се доставят от 7 френски производителя и двама български.
© 2001 — 2022 | All rights reserved | created by format.bg