MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

. . . . . .
Адрес: България, Варна, Приморски парк, Салтанат 2
Делфинариумът е уникално атракционно съоръжение. Разположен е сред зеленината в северната част на варненската Морска градина, с чудесен изглед към морето. Открит е на 11.08.1984 г. и е един от символите не само на Варна, а и на българския туризъм. Делфинариумът е неотменна точка в програмите на всички туристи, посещаващи Черноморието.
Сградата впечатлява с футуристичната си конструкция и фасада от алуминий и стъкло.
Друго оригинално съоръжение е разположената в източната част на Делфинариума кафе-сладкарница. В закритата й зала има 70 места, със специални прозорци към басейна, които дават възможност за подводно наблюдение на делфините. Сладкарницата има и лятна тераса, от които се открива панорамна гледка към целия Варненски залив.
В момента се отглеждат 5 делфина - 2 мъжки и 3 женски - Кимбо, Доли, Попи, Йоана и Бимбо, като част от тях са родени във Феста Делфинариум.
Делфините и техните треньори представят уникалното Делфин-шоу. То се води на четири езика едновременно: български, руски, немски и английски, и включва множество атракции: акробатика, балансировка, музика, пеене, танци и игри с публиката. Продължителността му е 40 минути.
© 2001 — 2022 | All rights reserved | created by format.bg