MASTERCART accepted VISA accepted

Сигурността на плащането е обезпечена със сертификат Thawte

Да почиваме в България!

. . . . . .
Адрес: България, гр. Плевен
Плевен - София - Рилски монастырь - Пловдив – двудневна екскурзия:
1 ден: Отпътуване за Плевен. Екскурзията ще ни поведе по следите на руската бойна слава. Туристите ще посетят бойното поле, където през 1877 г. отрядът на генерал Скобелев е участвал в кръвопролитни сражения за Плевен. Оттогава до наши дни тази пропита с кръв земя се нарича „Мъртвата долина“.
В плевенския парк се възвишава единствената на Балканския полуостров панорама „Плевенска епопея 1877“. Архитектурата на зданието символизира трите щурма и блокадата на града. Разглеждане на панорамата. Обяд. Отпътуване за София. Екскурзия из столицата. Разходка по централната част на града с посещение на храм-паметника „Александър Невски“ и Руската църква. Свободно време. Отпътуване за Рилски манастир. Вечеря и нощувка недалеч от манастира.
2 ден: Закуска. Присъствие на утринната служба, разглеждане на манастира и музея. Отпътуване за Пловдив през курорт Боровец. Обяд. Разходка из стария Пловдив – град – архитектурен музей от периода на българското Възраждане, разглеждане на античния театър от римската епоха, когато Пловдив се е наричал  Филипополис. Свободно време. Връщане на курорта.
© 2001 — 2024 | All rights reserved | created by format.bg